Vad är en ögonkräm?

Huden runt dina ögon är tunnare än resten av ditt ansikte och kräver extra vård och omsorg. Minimera cirklar under ögonen, svullnader och fina linjer med målinriktade, reparerande och kylande krämer, geler och masker som är speciellt framtagna för den känsliga huden kring ögonen.

Vad är en ögonkräm?

En ögonkräm är en återfuktande hudvårdsprodukt som hjälper till att jämna ut och mjuka upp huden runt ögonen. Förutom att hålla huden återfuktad kan även en ögonkräm formuleras för att motverka hudproblem som rynkor, kråkfötter, svullnader och mörka ringar. Eftersom huden runt ögonen är känslig är det viktigt att använda ögonkrämer som är speciellt framtagna för ändamålet.

Är ögonkrämer nödvändigt?

Ögonkrämer är speciellt framtagna för att hjälpa till att minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor, mörka ringar och svullnader under ögonen, samt lugna den känsliga huden runt ögonen för att bidra till ett fastare och mer ungdomligt utseende. Ögonkrämer är en viktig del av en hudvårdsrutin för att på ett säkert och specifikt sätt behandla huden runt ögonen, vilket är det första området i ansiktet som visar tecken på åldrande. Att lägga till en ögonkräm i din dagliga hudvårdsrutin kan hjälpa till att bekämpa tecken på åldrande och hjälpa den ömtåliga huden runt ögonen att se slät och strålande ut.

Vilken är den bästa ögonkrämen för dig?

Vilken typ av ögonkräm som du ska använda i din hudvårdsrutin beror på mål och specifika hudproblem. Oavsett om du är ute efter att synbart minska mörka ringar eller minska påsar under ögonen, har vi på K-Beauty ögonprodukter för dig. Upptäck koreanska ögonkrämer som är speciellt framtagna för huden runt ögonen.

När bör du börja använda en ögonkräm?

Att använda en ögonkräm mot rynkor och samtidigt fylla huden med fukt är ett effektivt steg i alla hudvårdsrutiner. Även om alla kan dra nytta av en ögonkräm dagligen eller på natten, är det ett särskilt viktigt steg när man startar en hudvårdsrutin. Eftersom huden kring ögonen ofta är en av de första platserna som visar tecken på åldrande.

Var använder du ögonkräm?

Applicera ögonkräm under ögonen och längs orbitalbenet.

Hur använder man ögonkräm?

Applicera ögonkrämen och klappa försiktigt med fingret för att släta ut krämen under ögat och längs orbitalbenet. Släta ut krämen utan att trycka för hårt på den känsliga huden. Applicera morgon och kväll för att mjukgöra och återfukta.

Var sitter orbitalbenet och hur använder man ögonkräm på orbitalbenet?

Ögonområdet är ett av de mest känsliga områdena i ansiktet, så det är viktigt att vara försiktig när du applicerar ögonkräm längs orbitalbenet. Vi rekommenderar att du applicerar krämen direkt under ögat och ovanför kindbenet, eller orbitalbenet, med en applikator eller ditt ringfinger. Därifrån använder du ringfingret för att försiktigt klappa in ögonkrämen tills den är helt absorberad.

Vilket finger ska du använda för att applicera ögonkräm?

Om din ögonkräm inte kommer med en applikator rekommenderar vi att du använder ringfingret för att försiktigt applicera krämen på huden. Det är viktigt att vara försiktig när du applicerar en ögonkräm eftersom ögonområdet är det känsligaste området i ansiktet. 

Slutsats. Ögonkräm är nödvändigt för alla i alla åldrar. Det skyddar ögonen mot åldrande, mörka ringar och svullnader.