Snigelslem: Varför används det i hudvårdsprodukter?

Snigelslem även känt som snigelsekret eller snigelmucin, är en av de mest livliga ingredienserna i hudvårdsvärlden. Ja, sniglar, som i de små djuren som bor i din trädgård eller dyker upp på menyn på tjusiga franska restauranger. Det är många som är skeptiska till ingrediensen, men om du kan komma över det, är snigelslem en förvånansvärt effektiv ingrediens. Hudläkare påpekar att snigelslem ännu inte är riktigt så väl studerat som många andra hudvårdsingredienser, och därför är det viktigt för oss att reda ut anledningen till hypen.

Snabbfakta om snigelslem

  • Fördelar: Återfuktar huden, främjar kollagenproduktionen, hjälper till med läkning och förnyelse.
  • Vem ska använda det: I allmänhet kan snigelslem användas på alla hudtyper, även om dess återfuktande egenskaper gör det särskilt väl för dem med torr hud. Och om du inte är allergisk mot ingrediensen tolereras den i allmänhet väl av de flesta.
  • Hur ofta kan du använda det: Detta beror till stor del på varför du använder det – eftersom snigelslem har så många fördelar. Generellt sett kan du använda snigelslem en eller två gånger om dagen.
  • Fungerar bra med: Snigelslem kombineras ofta med antioxidanter och retinol, såväl som vanliga hudvårdsingredienser som C-vitamin, glykolsyra och andra fuktgivande ingredienser.

Vad är snigelslem?

Enkelt uttryckt är det utsöndringen från en snigel, vilket är anledningen till att det också är känt och visas på ingrediensetiketter som snigelsekretfiltrat eller SSF. Snigelslem skapas naturligt och används av sniglar som ett sätt för dem att skydda sig själva. Det är en pålitlig ingrediens i k-beauty-världen och har blivit populär eftersom den kan ge märkbara resultat på huden.

Fördelarna med snigelslem för huden

Snigelslem är en mångsysslare, med förmågan att göra allt från att återfukta till att öka produktionen av kollagen, proteinet som bidrar till stark, ungdomlig hud.

  • Återfuktar huden: Snigelslem är en återfuktande ingrediens som arbetar för att reparera hudens barriärfunktion.
  • Stimulerar kollagenproduktionen: Snigelslem är en ingrediens som reparerar och skyddar huden, men även inkluderar tillväxtfaktorer, som verkar genom att utlösa tillväxten av nya hudceller och nytt kollagen. Och som vi vet, är mer kollagen lika med färre rynkor och en yngre hud. Snigelslem innehåller även glykolsyra, en annan känd kollagen-booster.
  • Lugnar irritation: Allantoin är en annan nyckelkomponent i snigelslem, en ingrediens med läkande egenskaper som lugnar irritation, jämnar ut huden och stimulerar cellförnyelse.
  • Tillför viktiga vitaminer och mineraler: Snigelslem är laddat med en hel del bra näringsämnen för din hud, inklusive antiinflammatorisk zink och läkande mangan. Snigelslem innehåller kopparpeptider, som är hyllat för sin kollagen-ökande och rynk-minskande effekt. Snigelslem innehåller också vitamin A och E, som båda är fantastiska antioxidanter.

Biverkningar av snigelslem

Det finns inga väldokumenterade biverkningar från snigelslem, även om hudläkare påpekar att, som med alla ingredienser, kan människor vara allergiska mot det. Undvik allergiska reaktioner genom att testa en liten mängd av en ny produkt på insidan av din underarm innan du applicerar den över ansiktet.

Hur använder man snigelslem

Detta beror till stor del på dina hudproblem och vad du hoppas få ut av ingrediensen. Många använder snigelslem för fuktgivande syften, i detta fall föreslår vi att man väljer en nattkräm. (Natten är ett utmärkt tillfälle för huden att inte bara skörda återfuktningsfördelarna utan också ingrediensens andra återställande och regenerativa egenskaper). Applicera varje kväll på ren hud, som det sista steget i din rutin.

Om du funderar på att använda snigelslem som en multifunktionell anti-aging produkt, använd då ett snigelserum, eftersom dessa kommer att ha en högre koncentration av ingrediensen. Applicera morgon och kväll, direkt efter rengöring och före återstående produkter.

Vanliga frågor

  • Vad gör snigelslem för huden? Snigelslem återfuktar och stimulerar kollagenproduktionen vilket hjälper huden att läka och regenerera.
  • Är snigelkräm bra för ditt ansikte? Ja, snigelkräm är en mångfacetterad fuktkräm med en rad hudvårdsfördelar.
  • Täpper snigelslem till porerna? Enligt hudläkare har snigelslem inga dokumenterade biverkningar. Som sådan är snigelslem inte känt för att täppa till porerna och bör inte orsaka utslag.