Prisgaranti

5 Stjärnor på Trustpilot

100% äkta varor

Hudtyp

För att dina produkter ska kunna ge bästa effekt är det viktigt att lära känna sin hud och dess behov. Här kan du lära dig allt om olika hudtyper och hudtillstånd.

När det kommer till hudvård är det A och O att veta vilken av alla hudtyper man har. Det är först därefter man kan välja rätt hudprodukter, och få en välmående strålande hy.

Det finns tre olika hudtyper - fet, torr och normal hy.

VILKEN HUR TYP HAR JAG?

Olika hudtyper kan vara kombinerade tex i ansiktet där huden kan vara alltifrån fet, torr eller normal. Vi är oftast feta i hyn i den såkallade t-zonen, med andra ord näsan, pannan och hakan. Då är det viktigt att hitta hudprodukter som är anpassad för den kombinerade hyn.

Fet hy

Fet hy beror på en överproduktion av fett i talgkörtlarna. De vanligaste orsakerna är hormonellt, ärftligt eller att man använder fel hudprodukter. Det gör att huden ser glansig ut, framförallt under dagen när huden utsätts för flertalet påfrestningar. Fethy kan dessutom leda till att porerna i huden täpps igen. Vilket leder till att vi får pormaskar eller finnar.

Fet hy behandlas produkter som är anpassade efter den feta hyn. Produkter som reglerar talgproduktionen utan att torka ut huden. Använda ansiktsmask och peeling regelbundet minst 1-2 gånger i veckan. Vi rekommenderar att man varvar mellan en djuprengörande mask och en fuktmask. Använda alltid peeingen före masken för optimalt resultat.

Normal Hy

Den normal hyn är mjuk, spänstig och följsam, varken för torr eller för fet utan helt enkelt välbalanserad.

Man har inga uppenbara problem med varken för fet eller för torr hy. Huden är inte särskilt känslig heller. Men även normal hy behöver vård för att hålla sig fräsch länge.

Torr och normal hy har en tendens att åldras lite tidigare än fet hy. Så ta hand om din hud redan från unga år för att slippa synliga linjer eller hudproblem så länge som möjligt.

För att din hud ska hålla sig i gott skick även när du blir äldre är det viktigt att du är noggrann med den dagliga vården, rengöring, ansiktsvatten hudkräm och ögonkräm. Unna dig även peeling och ansiktsmask emellanåt.

Torr hy

Torr hy är den vanligaste hudtypen i Norden. Torr hy har brist på både fet och fukt. Det är den hudtypen som är lättast att känna igen, huden kan vara fjällig och sträv det beror vanligtvis på allmänt dålig fuktbalans och otillräcklig talgproduktion.

Torr hy är ofta känslig. Torr hy kan beror på flera faktorer miljöpåverkan, ärftlighet, hormoner och fel hudvårdsprodukter.

När man har torr hy är det viktigast att tillföra huden fukt och fett. Rikligare krämer och närande oljor rekommenderas. Var försiktig med peelingen. Applicera gärna en närande mask minst 2 gånger i veckan för att ge huden lite extra omsorg.

Det finns även masker som man sover med som fungerar som en inpackning det rekommenderas om du har besvärliga problem med torr hy.